|
Image
Image
Jacomine Hendrikse, DutchCulture
Jacomine Hendrikse
Role
Advisor - Europe + Heritage
Email
j.hendrikse [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Jelle Burggraaff, DutchCulture
Jelle Burggraaff
Role
Head of Mobility & Advice / Creative Europe Desk NL
Email
j.burggraaff [at] dutchculture.nl

EU Subsidiemarathon #4: Citizens, Equality, Rights and Values-programma (CERV)

Image
Image
Nieuwe datum voor de EU Subsidiemarathon #4: woensdag 28 februari a.s.
Authors
DutchCulture

EU Subsidiemarathon #4: Citizens, Equality, Rights and Values-programma (CERV)

In een reeks online sessies maken we Europese fondsen en subsidieprogramma's toegankelijker voor makers, culturele instellingen en professionals in Nederland.
Date(s)
-
Cross-sectoraal

De EU Subsidiemarathon is een reeks online sessies waarin we je op de hoogte brengen van de mogelijkheden van Europese fondsen en subsidieprogramma's voor makers en culturele organisaties in Nederland en daarbuiten. Het betreft subsidiemogelijkheden op het gebied van innovatie, wetenschap, kunst en media.

Per sessie presenteert een fonds of programma zichzelf en gaan we in op vragen als: welke projecten komen in aanmerking, wat zijn de eisen en hoe dien je een aanvraag in. Ook delen makers en organisaties hun ervaringen met hun aanvraag bij het betreffende fonds. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. De sessies zijn elke maand op woensdag van 15:30 tot 17:00 uur te volgen via een livestream.

De EU Subsidiemarathon wordt georganiseerd door DutchCulture in samenwerking met Waag | Futurelab.

Scroll naar beneden voor het programma van 28 februari en een overzicht van de hele reeks.

28 februari: #4 Citizens, Equality, Rights, and Values (CERV) - 15:30 tot 17:00 (online)

Richt jouw organisatie zich op het creëren van zo breed mogelijke impact rondom maatschappelijke vraagstukken, zoals anti-discriminatie, queer empowerment, burgerparticipatie, ondersteuning aan slachtoffers van geweld of Europees cultureel erfgoed? Of willen jullie juist een heel specifieke doelgroep bereiken? Ben je op zoek naar aanvullende financiering? Dan is deze webinar over de subsidiemogelijkheden van Citizens, Equality, Rights and Values (CERV) iets voor jou. De activiteiten waarvoor subsidie wordt toegekend zijn vaak een combinatie van bewustmakingscampagnes, onderzoek, en het ontwikkelen van tools.

CERV heeft als doel om de waarden en rechten van de Europese Unie te waarborgen en te bevorderen. Dit betekent dat het programma financiering biedt aan projecten van met name maatschappelijke organisaties en (lokale) overheden die actief bezig zijn met deze waarden en/of rechten, en zo kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van democratische en inclusieve Europese samenlevingen.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Rong Zwemmer, adviseur Citizens, Equality, Rights and Values programme (CERV), je alles over de mogelijkheden. Daarnaast gaat hij in gesprek met Simone Rots, managing director bij International New Town Institute over haar ervaringen met het aanvragen van financiering bij CERV voor het project New Towns | New Narratives.

CERV is ondergebracht bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Programma (Nederlands)

15:30 - 15:35 Welkom door Jelle Burggraaff (DutchCulture | Creative Europe Desk NL) en Lucas Evers (Waag | FutureLab)
15:35 - 15:40 Introductie subsidieprogramma door Rong Zwemmer (CERV)
15:40 - 16:05 Presentatie + Q&A door Simone Rots (International New Town Institute)
16:05 - 16:20 Presentatie CERV door Rong Zwemmer
16:20 - 17:00 Q&A CERV + Afronding

Over International New Town Institute en New Towns | New Narratives

Het International New Town Institute (INTI) is een wereldwijd platform voor kennis- en ervaringsuitwisseling voor nieuwe steden dat het verleden, heden en de toekomst van geplande nieuwe gemeenschappen in een steeds urbanere wereld onderzoekt. INTI brengt multidisciplinaire expertise samen, initieert research, biedt educatieve programma's en organiseert openbare evenementen en lezingen, bijvoorbeeld de hands-on New Town Labs. Dit alles in samenwerking met publieke, private en academische partners. Doel is om de kwaliteit van leven in nieuwe steden wereldwijd te verbeteren. Sinds een aantal jaren focust INTI zich meer op Nederlandse en Europese New Towns.

Het project New Towns | New Narratives is een initiatief van het Europese netwerk van veertien New Towns, waaraan negentien organisaties zijn verbonden. Het INTI is coördinator van dit project. Het doel is om ideeën en ervaringen uit te wisselen over de noodzakelijke herontwikkeling van deze steden, die veel gemeen hebben: ze zijn allemaal gebouwd volgens een masterplan in de jaren 1960 en 1970, meestal als industriesteden of satellietsteden naast grote historische steden. New Towns | New Narratives bestaat uit een reeks van zeven evenementen: vijf actieve workshops (labs), een online bijeenkomst en een presentatie van de resultaten en inzichten in Nova Gorica (Culturele Hoofdstad van Europa 2025).